O Nas

Kjer se prepletajo najlepše zgodbe

Dobrodošli v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled, kjer se prepletajo najlepše zgodbe vseh generacij. Naš center je posvečen informiranju, povezovanju in ustvarjanju vezi med ljudmi vseh starosti ter ponuja raznolike dejavnosti in aktivnosti.

V avli centra vas pozdravlja razstava o nekdaj uspešni tekstilni tovarni Vezenine Bled (1924–2004), po kateri je center tudi dobil ime. Razstavo z naslovom “Vezenine Bled, Osem desetletij industrije čipk in vezenin” je pripravil Gorenjski muzej Kranj, ki hrani predmete iz zapuščine tovarne Vezenin Bled.

Preberi več

Uporaba prostora

Medgeneracijski center Vezenine Bled ponuja možnost najema prostora za raznolike dejavnosti. Za celoletni najem prostora se lahko prijavite na javni razpis, s čimer si zagotovite mesto v našem centru. Preko javnega razpisa se prijavljajo občasni uporabniki, ki popestrijo naš center z raznolikimi aktivnostmi. Prav tako je možen najem prostora za enkratno uporabo.

Flex-coworking in coworking

V našem centru dajemo v mesečno uporabo šest mest za namen FLEX-coworkinga v klubski sobi in štiri mesta v coworking pisarni oz. sodelovalnici.

Medgeneracijski center Bled (LUR)

V našem centru se najde nekaj za vsakogar. Če imate preveč prostega časa ali določene interese, vas vabimo k sodelovanju pri raznovrstnih aktivnostih, ki jih organizira Ljudska Univerza Radovljica. Od ročnih spretnosti do telovadbe in računalniških dejavnosti,  dejavnosti so raznolike in prilagojene različnim okusom. Ljudska univerza Radovljica je ključen partner pri organizaciji izobraževalnih programov in delavnic, s čimer spodbuja učenje skozi vse življenje ter omogoča dostop do znanja vsem generacijam.

Knjižnica Blaža Kumerdeja

Za ljubitelje knjig je na voljo knjižnica Blaža Kumerdeja v drugem nadstropju, kjer si lahko izposodite knjige. Knjižnica pa ne skrbi le za izposojo knjig, temveč tudi organizira razna poučna predavanja ter delavnice za otroke. Skrbijo za bogato ponudbo literature in priložnosti za učenje.

Dnevno varstvo

Kot nam že samo ime pove, imamo v Medgeneracijskem centru nekaj za vsako generacijo. V pritličju nudimo dnevno varstvo, ki je del doma Dr. Janka Benedika. Starejši lahko nekaj ur dnevno preživijo v družbi vrstnikov in se vključijo v organizirane dejavnosti, kot so ustvarjalne delavnice, telesne aktivnosti in kognitivne dejavnosti.