Ljudska univerza Radovljica

 

Program Medgeneracijskega centra Bled od januarja 2016 deluje v okviru Ljudske univerze Radovljica. Sofinancirata ga Občina Bled in Občina Gorje. Aktivnosti se oblikujejo glede na potrebe, želje in interese udeležencev. Poleg programov so aktivnosti usmerjene tudi v informiranje udeležencev, svetovanja ter povezovanje z lokalnimi organizacijami.

Programi omogočajo udeležencem vključevanje v raznolike lokalne aktivnosti, kot so delavnice, predvajanja in programi o osebni rasti, zdravju, računalniškem opismenjevanju ter vadbe, kulinarične, ustvarjalne, plesen dejavnosti, jezikovni tečaji ter drugo.

Dneven aktivnosti potekajo od ponedeljka do petka v dopoldanskem in popoldanskem času, občasno tudi med vikendi. Programi vključujejo daljše programe enkrat tedensko, na štirinajst dni ali enkratne tematske delavnice in predavanja namenjene lokalni skupnosti, Skupinsko delo zajema do 12 udeležencev, medtem ko je na enkratnih dogodkih lahko prisotno tudi več kot 100 udeležencev. Center se aktivno vključuje tudi v programe za otroke, kot do počitniški programi med letom in poletnimi počitnicami ter različne tedenske dejavnosti, kot so mozaični tečaji, šolarije ter tudi otroška šola slikanja, ki delujejo po principu Kindermalschule v okviru projekta Alpe Adria. Izvajajo se tudi nekateri izobraževalni programi Ljudske univerze Radovljica, kadar pridobijo evropska ali druga sredstva na razpisih in so zato za udeležence brezplačni.

V okviru Medgeneracijskega centra pa že več let izvajamo tudi študijske krožke, ki so financirani s strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

Doslej doseženi cilji vključujejo zmanjšanje socialno izključenosti, dobro informiranost uporabnikov, povezanost in solidarnost med generacijami ter krepitve zmožnosti in samostojnosti udeležencev. Center sodeluje z lokalnimi organizacijami, vključuje brezposelne in postaja vse bolj prepoznaven, kar se odraža v naraščajočem številu udeležencev. Programi se prilagajajo željam in interesom udeležencev, ki se vključujejo tako v skupinsko kot tudi v individualno delo. Programi so namenjeni vsem generacijam.

Medgeneracijski center Bled aktivno informira udeležence preko e-mailov, spletne strani, Facebooka, Instagrama, po pošti ter mobilnih telefonih.

Za prijavo na listo obveščanja o programih in aktivnostih je na voljo e-naslov mcbled@guest.arnes.si.

Naslov

Ulica Jule Vovk Molnar 2, 4260 Bled

Dejavnost

Izobraževanje

Delovni čas pisarne

vsak dan od 9:00 do 15:00

Pokličite nas

040 810 476

Povezave

Dribbble